Maastricht & Heuvelland

Over Rugpraktijk Wetzels

(alleen met een afspraak kun je bij mij terecht)

bel mij terugonline afspraak
Huisarts praktijk Wetzels

informatie &

tarieven

€ 110

eerste consult

30 min

1e behandeling

€ 95

kosten

Eén behandeling duurt ongeveer 30 minuten en de kosten hiervoor bedragen € 95. Dit is het behandeltarief. Het eerste consult bedraagt € 110. Dit bestaat naast de behandeling ook uit anamnese (voorspreken geschiedenis) en het onderzoek (wat en hoe gaan we het aanpakken).

Een consult kunt u per pin/bankoverschrijving voldoen. Contante betaling kan ook, mits gepast.

Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt deze behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw eigen verzekeraar. Een overzicht van vergoedingen voor musculoskeletale geneeskunde door zorgverzekeraars 2023 is hier te vinden.

veel gestelde vragen
Over Huisarts Ralf Wetzels

over

R.W.M. Wetzels

Inmiddels ben ik 15 jaar werkzaam als huisarts. Dit doe ik met veel plezier in mijn eigen praktijk sinds 2014 samen met mijn collega huisarts in Gronsveld.

Als tiener heb ik zelf als patiënt voor het eerst kennis gemaakt met Musculoskeletale Geneeskunde (toen nog orthomanuele geneeskunde) in de praktijk van Dr. Dirven, destijds gevestigd te Hoensbroek. En daar is mijn interesse voor Musculoskeletale Geneeskunde ontstaan.

De opleiding MSK/orthomanueel heb ik gevolgd bij Dr. de Bot in Maasbracht en later bij Dr. vd Bunt in Amsterdam. Ik doe dit werk sinds 2016 met veel plezier en combineer dit zoals gezegd met mijn huisartsenpraktijk in Gronsveld.

veelgestelde

vragen

Eventuele bredere BH-bandjes worden even losgemaakt zodat de ribben/borstwervels gecontroleerd kunnen worden en de rug kan worden afgetekend.

Gebruik op de dag van een behandeling geen bodylotion of sterk ruikend parfum. Neem een grote handdoek mee voor op de onderzoeksbank.

Het eerste consult bedraagt € 110. Dit bestaat naast de behandeling ook uit anamnese (voorspreken geschiedenis) en het onderzoek (wat en hoe gaan we het aanpakken).

Vervolgbehandelingen kosten 95,- per behandeling.

Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt deze behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw eigen verzekeraar.

Een overzicht van vergoedingen voor musculoskeletale geneeskunde door zorgverzekeraars 2023 is hier te vinden.

Kennismaking
Deze vindt plaatst op de eerste afspraak. Ik vraag u in eerste instantie naar een aantal gegevens om een dossier voor u aan te maken. Enkele van deze gegevens worden vermeld op de factuur van de behandeling, welke nodig zijn voor de zorgverzekeraar om te vergoeden.

Analyse
Dit is het verhaal van uw klachten, ik zal u vervolgens een aantal voor mij belangrijke vragen stellen. Vervolgens is er het lichamelijk onderzoek, dit valt allemaal onder de eerste behandeling/kennismaking.

Behandeling
Als de kennismaking heeft plaatsgevonden en het verhaal en onderzoek is klaar dan volgt ook in het eerste consult de eerste behandeling.

Optimaliseren
Dit zijn de vervolgbehandelingen die zijn afgesproken in het eerste consult. Hier gaan we verder op wat er in de voorgaande behandelingen reeds is gedaan. Eerst wordt er gecontroleerd of het voorgaande ‘werk’ nog intact is.

Nazorg
Dit betreft een controle, drie maanden na de initiële behandelingen om te controleren hoe het met de klacht is en met name ook of er behoud is van behaalde resultaten. Soms is er wat terugval nadat het aanvankelijk beter is gegaan. Sommige zetten moeten dan nog eens herhaald worden. Het is de bedoeling dat klachten langdurig weg blijven en zo nodig weer gecorrigeerd worden (bijvoorbeeld bij terugval)

contact opnemen

(alleen met een afspraak kun je bij mij terecht)

bel mij terugonline afspraak